Lensler su'da saklanabilir veya temizlenebilir mi?

Tarih: 25.03.2021 16:11
Lensler suda saklanabilir veya temizlenebilir mi?
Lensler su'da saklanabilir veya temizlenebilir mi?
Kontak lenslerinizi asla  suda saklamamalısınız. Kontakt lens solüsyonu yerine asla musluk suyu, şişe suyu veya damıtılmış su kullanmamalısınız.
Arıtılmış olmasına rağmen, musluk suyu hala ciddi göz enfeksiyonlarına neden olabilecek bakteri ve diğer mikroorganizmaları içerebilir  .
Ayrıca, şişelenmiş su ve damıtılmış su dahil olmak üzere su, gözyaşlarınız gibi tuzlu değildir ve gözyaşlarınızın asitliğine uyacak şekilde tamponlamaz.
Su, kontakt lenslerinizi dezenfekte etmez. Kontakt lenslerinizi suda saklarsanız birkaç dakika veya saat içinde lenslerinizde bakteri, mantar ve diğer zararlı patojenler büyüyebilir ve ardından gözlerinize bulaşabilir.
Ayrıca 
su, kontakt lenslerinizin şeklini değiştirmesine ve bunları uygularken gözlerinize yapışmasına neden olabilir, bu da genellikle ciddi rahatsızlığa ve bulanık görmeye neden olur  .
Aslında bu nedenle göz sağlığı uzmanları, ister havuzda, ister gölde veya okyanusta yüzmeye giderken kontakt lenslerinizi gözünüzden çıkarmanızı tavsiye ediyor. Suda yaşayan birçok mikroorganizma kolaylıkla lensleriniz üzerinde kalabilir ve daha sonra sorunlara neden olabilir.
En azından   lenslerinizi ve gözlerinizi korumak için yüzücü gözlüğü takmalısınız ; veya günlük tek kullanımlık kontaklar takıyorsanız, yeni yüzdüğünüz çifti atıp yeni bir çift ile değiştirebilirsiniz.
Bu ciddi bir iş. Lenslerinizi onaylı bir kontakt lens solüsyonu ile düzgün bir şekilde temizlememeniz ve dezenfekte etmemenizden kaynaklanan kontakt lensle ilgili göz enfeksiyonları, kalıcı göz hasarına ve görme kaybına, hatta körlüğe neden olabilir.
 
İlgili Ürünler
Yükleniyor...