Kontakt lensler gözlerinize zarar verebilir mi?

Tarih: 06.07.2021 10:30
Kontakt lensler gözlerinize zarar verebilir mi?
Kontakt lensler gözlerinize zarar verebilir mi?
Kontakt lensler gözlerinize zarar verebilir mi?

Kontakt lensler çok güvenlidir. Yine de,  kontakt lens kullanmak  , çok uzun süre takarsanız, düzgün temizlemiyorsanız veya göz doktorunuzun talimatına göre değiştirmiyorsanız gözlerinize zarar verebilir  .

Oksijenin Gözünüze Akmasını Sağlayın
Kontakt lensler doğrudan göze temas ettiği ve tüm korneayı  (veya  gaz geçirgen kontakt lenslerde korneanın bir kısmını) kapladığı için  , çevreden gözlerinize ulaşan oksijen miktarını azaltırlar. Gözlerinizi sağlıklı tutmak için iyi bir oksijen kaynağı şarttır.
Oksijen yoksunluğunun kontakt lens kullanımından kaynaklanan potansiyel zararlı etkilerini aşağıdakileri yaparak sınırlayabilirsiniz:
  • Göz doktorunuzun tavsiye ettiği kullanım programına uyun; kontaklarınızı belirtildiği gibi atın ve değiştirin.
  • Ayrıca modern silikon hidrojel kontakt lensleri tercih etmek isteyebilirsiniz . Bu yumuşak lensler, geleneksel yumuşak kontakt lens malzemelerinden daha fazla oksijen ileten ve uzun vadede gözleriniz için daha güvenli olabilecek bir malzemeden yapılmıştır.
     
Kontakt Lenslerinizi ve Saklama kabınızı Temizleyin 

Kontakt lensler ayrıca bakteri ve enfeksiyona neden olan diğer ajanlar üzerlerinde birikebileceği için göz hasarı riskini de artırır. Bu, özellikle lensler eskidikçe ve lenslerin ön ve arka yüzeylerinde tortular biriktikçe geçerlidir.
Kontak lenslerinizi her kullanımdan sonra uygun şekilde temizleyerek ve dezenfekte ederek kontak lensle ilgili göz enfeksiyonları riskini önemli ölçüde azaltabilirsiniz. Yalnızca göz doktorunuzun önerdiği kontakt lens solüsyonlarını kullanın  ve önce doktorunuza danışmadan marka değiştirmeyin.
Ayrıca, çoğu kontakt lens kullanıcısı "ovalamayan" kontakt lens solüsyonları kullansa da, son araştırmalar bu ürünlerin lenslerinizi solüsyonla durularken ovalarsanız lenslerinizi önemli ölçüde daha iyi temizlediğini göstermektedir
Lens saklama kabınızı herdefasında yeni kontakt lens solüsyonu ile doldurmanız gözlerinize zarar verebilecek mikroorganizmalarla kontamine olma riskini azaltır. Ayrıca en az üç ayda bir saklama kutunuzu atıp değiştirmelisiniz. Bir önceki günden bıraktığınız kabtaki solusyona "tamamlama" yapmayın. Bunu yapmak, solüsyonun etkinliğini azaltır ve muhtemelen lens kontaminasyonuna ve ciddi bir göz enfeksiyonuna yol açabilir.

Kontakt Lens Değiştirme Planınızı Takip Edin

Kontakt lenslerinizi fazla takmaktan kaçının ve göz doktorunuzun belirttiği şekilde atıp değiştirdiğinizden emin olun  .
Lenslerinizi belirtildiği gibi önemsiyor olsanız bile, lens kalıntıları zamanla lenslerinizde  birikmeye devam eder. Lenslerinizi değiştirmeden önce ne kadar uzun süre takarsanız, bu lens birikintilerinin kornealarınıza oksijen beslemesini azaltma ve gözlerinize zarar verme olasılığı o kadar artar.
Son olarak, rutin kontakt lens göz muayeneleri için belirtildiği gibi göz doktorunuza görünün  . Göz doktorunuz küçük sorunları daha büyük hale gelmeden tespit edebilir ve kontakt lens takarken gözlerinizi güvende ve sağlıklı tutmanıza yardımcı olabilir.
 
İlgili Ürünler
Yükleniyor...